Sportski pozdrav sa Anom

Upoznajte Anu! Mog omiljenog i najboljeg trenera. Ova talentovana i prezgodna devojka me je osvojila svojom strašću i posvećenošću svakom treningu. Iako mlađa od nas, za sekund je uspostavila autoritet i od svakog izvukla maksimum. Pošto sam se preselila više nisam u mogućnosti da idem na njene treninge, ali zato pomno pratim sve njene savete na instagramu, a ubuduće će ih deliti sa nama i u vidimoseublogu :)

 

Za početak, ko je ova fenomenalna devojka?

Želim pre svega da se predstavim i objasnim, da je moj životni put, put pomaganja ljudima.

Moje ime je Ana Ostojić, rodjena sam i živim u Kragujevcu. Bavim se plesom od malena i on me je doveo do mesta na kom se nalazim danas, do fitnesa. Student sam  DIF-a i usudila sam se da pratim svoju životnu strast

Dugo godina sam bila instruktor zumba fitnessa, potom sam radila u Kini, takodje kao trener, a sada razvijam svoj mali proizvod koji je naišao na jako lep odziv i podršku ljudi

No, to nije tema danas. Poenta je da vas malo uputim kako krenuti i šta očekivati od fizičke aktivnosti..

 

 

 

Pitanje koje mi klijenti najčešće postavljaju jeste, kada će rezultati, za koliko, imam svadbu za dva meseca itd… 

Prvo: rezultati zavise dosta i od stadijuma iz kog krećete, odnosno koliko dugo jeste/niste trenirali. 

Drugo: nije dobro ni kada se postavlja pitanje kada će kraj pre početka, jer to ne bi trebalo da je primarno. Svi jedva čekamo rezultate, ali ono prvo treba da postignemo,  jeste da zavolite proces treniranja. U suprotnom, ono što se najčešće dešava je da se jako brzo odustane  i nalaze izgovori za prekid treniranja itd.. 

Treće: cilj je da sport postane vaš stil života, da steknete zdrave navike koje će ostati deo vas zauvek.

Zašto bi nešto što je dobro za vaše telo, um, opšte zdravlje, imalo dan isteka? Poenta je da ne poželite nikada da prestanete da trenirate, jer će to donositi samo dobro, za vas i ljude oko vas. 

 

Ono što možete očekivati ovde i što se nadam da ćemo ostvariti, jeste da ćemo otkloniti i rešiti sve nedoumice vezano za  dobrobit vašeg tela, ali i uma.

Šta je ono što možete raditi kako biste se osećali bolje. 

Potrudićemo se i da istaknemo koliko je za proces treniranja važna i zdrava i izbalansirana ishrana. I koliko ima čvrstu vezu sa treningom. Jedno bez drugog nema svrhe. 

 

                                                                                                                                Za kraj..

Savet: krenite trenirati ono što vam drži pažnju i ono što vam je zabavno, kako biste istrajali i uspeli da steknete naviku i svest o tome koliko vam trening prija. Kada to shvatite, telo će samo da traži jače i drugačije treninge. 

 

Hvala Ani, jedva čekamo sledeći tekst 🙂 @ana91.ostojic

Spread the love