Kako u par poteza do idealne šminke za zoom sastanak?

Ove lepe i talentovane devojke se sećam još dok je bila "ovolicka" :) I tako mala me je oduševila svojom kreativnošću. Jedne večeri je ušla u salon sa običnim, bezbojnim kišobranom čiju je unutrašnjost iscrtala markerima i tako napravila potpuno originalan kišobran. Danas, ova sjajna devojka sa četkicama i šminkom, za par minuta, od vas napravi potpuno novu i božanstvenu ženu. Upoznajte Kaju ;)

Šminkanje je Kajina ( Katarina Stepanović) ljubav od malena. Svoj talenat je spoznala šminkajući oca i članove njegovog benda za nastupe i već tada je znala da je to njen životni poziv.  Svoj talenat je brusila pohađajući  školu šminkanja kod Dragana Vurdelje u Beogradu. Nakon završetka koje je, otpočela njena profesionalna karijera šminkera, koja uspešno traje punih osam godina.

 

Današnji makeup look je veoma jednostavan i idealan za zoom sastanke koji su postali svakodnevica, takodje se ovaj look vrlo lako transformiše u malo “jaču” verziju za izlazak sa drugaricama.

U nekoliko koraka ću vam objasniti kako doći do ovakvog izgleda 🙂

 

1.Priprema koze kao korak broj jedan i kao najbitniji korak kod svakog makeupa – umijte se omiljenim cleanserom i nanesite omiljenu hidratantnu kremu za lice.

 

2.Sledeci korak je tecni puder

 Lično “preskačem” prajmere, jer smatram da je za svakodnevnu sminku to sasvim suvišno i “teško” za lice .. 

Tečni puder po svom izboru (moj izbor je uvek L’oréal true match) naneti Beauty Blender-om na lice za savršen izgled koze. Za početak puder ne nanosite na predeo ispod očiju .

 

3. Korektor

Zatim za malo color correcting-a ispod očiju naneti i utapkati prstom korektor koji je boje lososa ( NYX color corrector concealer ) kako biste cancel-ovali plavičastu boju koze u tom predelu, nakon toga na taj predeo nanestie ili svetliji korektor ili svetliju nijansu pudera (najvise dve nijanse svetliju).

Sve to izblendirajte Beauty Blender-om.

 

4. Puder u kamenu

Kako bi to trajalo ceo dan potrebno je da se set-uje. Malo većom četkicom naneti puder u kamenu ( rimmel stay matte 001 ) i to samo u T zonu kako bismo sacuvali prirodnj izgled i sjaj koze.

 

5. Bronzer

Na red dolazi bronzer (NYX matte bronzer) koji se velikom četkicom nanosi na čelo (uz liniju kose) i ispod jagodičnih kostiju, na jagodice malo highlightera i ten je gotov!

 

6. Obrve

Što se obrva tice, dovoljna je samo NYX micro brow olovka i u nekoliko poteza popunite mesta na kojima su obrve redje.

 

7. Oči

Za oči će vam trebati jedna mekana četkica za blendiranje i onaj isti bronzer sto smo nanosili na čelo i obraze ..

Četkicom naneti bronzer na prevoj kapka kao i duž donjih trepavica, na unutrašnje uglove oka naneti prstom highlighter.

Naneti maskaru po izboru ( maybelline lash sensational) i time je završen eye makeup.

 

8. Usne

Što se usana tice- labelo ili omiljeni sjaj je sasvim doviljan, a ukoliko zelite da naglasite usta dodatno – nanesite omiljenu nijansu karmina (moj izbor NYX soft matte lip cream LONDON).

Ukoliko zelite da naglasite usta dodatno – nanesite omiljenu nijansu karmina (moj izbor NYX soft matte lip cream LONDON) .

Time je look potpuno zavrsen 😉

 

Kako biste brzo i lako transformisali blagu šminku u malo jaču potrebna je jedna zakosena četkica i tamnija nijansa braon senke kojom ćete “imitirati” eyeliner u samo nekoliko poteza  i transformacija je gotova .

 

Hvala Kaji! @makeupbykaja

Spread the love