A ti, ti si me čekala (čitaj između redova) Ti si se načekala

Da li ste obratili pažnju na tekstove pesama uz koje se veselimo? "A ja sam negde rujno vino pio, a ja sam negde s drugom srećan bio, a ti, a ti..." A, ti šta radila za to vreme? Da li su to same reči ili one oslikavaju mnogo više od toga? Kulturu u kojoj živimo? Šta kažete? Ili još bolje šta vi pevate? I uz koje pesme plešete? Vidimo se ;)

’’A ti, ti si me čekala’’ je možda pesma u kojoj su muško-ženski odnosi opevani na najgnusniji mogući način, a ujedno i simplifikovana i opisana sva patologija i laž društva u kome živimo. 

A ja sam negde rujno vino pio, a ja sam negde s drugom srećan bio, a ti, ti si mi čekala….

Pa svaka čast! Standing ovations!

Sve što osećam je prezir prema akterima priče.

 

Dva podjednako jadna i promašena ideala i života, a možda i ne, možda to samo tako meni deluje, pošto mi nisu javili da je to zapravo recept za ljubavni napitak. Ako je tako evo izvinjavam se svima, počevši od Tozovca.

Prvi ideal, on je faca, šika, pravi haos, „juri ženske“ i još kao srećan, a ona Madona koja ga brižno čeka dok se on provodi!

Pa kada, samo mi recite, kada je ovo postalo ok???

I ko je rekao da je to normalno i romantično? I ko je rekao da je on dobar lik, dasa i ko je svim tim ženčićima rekao da je skroz ok da on malo provrcne, al ti ga slatka moja popričekaj, bitno je samo da se vrati!

Pa nije on slatka moja Žuća koji je zalutao u komšiluku i sasvim slučajno obrnuo i okrenuo par mačaka dok si ti podizala decu, završavala školu, gradila karijeru ili radila već nešto, samo se nadam da nije sve što si radila čekala njega, jer ako se ikada počnu pevati druge pesme i počne se možda „nečekati“, nadam se da ćeš imati neki drugi život kojem ćeš se vratiti kad Žuću pokupe šinteri.

I svi ti likovi, sve te Neverne Tome, koje idu okolo rujno vino piju i još se osreće na račun tuđe nesreće imaju li oni obraz osim kad ga naslone na jastuk pored ove sigurice čekalice? Pitam se?

Pošto košta ta nevera? Kako se iskupite? Kakva je ponuda i tražnja na tržištu A ti, ti si me čekala:

A) Griža savesti

B) Bunda 

C) ili je cena pala pa su ok i dva čiza i veliki pomfrit iz Meka?

Ili vam je to afrodizijak? Plakaćate za mnom oboje, ima i ta pesma, čuli?

Lepo vas radi da malo procunjate, pa se onda na talasu griže savesti ( minus stres ) vratite da budete bolji nego ikad. Majkin sin, ljubi ga majka. Nije bio dobar u školici, pa se sad lepo očešljao, oprao ruke i seo za sto da sipa žutu supu, a biće par dana super fin, mali gospodin, neće ni da srče, lepo će da sedi za stolom i brisaće ruke salvetom.

Mamma mia!

Kolko puta sam gledala taj film! Par puta sam ga i igrala, par puta gledala iz prvog reda, a milion puta slušala.

I znate šta? Sve je samo nije mjuzikl! Pre će biti drama, sa elementima psiho trilera, nekad malo i naučne fantastike, pošto ne verujete da postoje mitska bića polu čovek polu laž. Kad ono ne lezi vraže, vi Boga ti, ima.

Da vas ne držim u neizvesnosti kraj je obično kombinacija Osmog putnika, 11 žigosanih i Ljupke Stević. Posle toga ide serija Na terapiji, pa malo Severine u rakija se leči vinom …… dovršite sami, par vremenskih odrednica ( za nekog mesec, za nekog godina ) Stradanja Isusovog i možda ti bude bolje pozdrava od Petra Božovića.

I sve to za šta? Zbog čega. Da biste bili deo nečijeg stiha? Vredi li? Koji god da ste akter u pomenutoj priči.

Ako možete, a verujem da možete birajte neke veselije stihove, neke srećnije početke, sa nekim ženama koje nikog ne čekaju, već o onima koje vredi sačekati. 

Birajte svoj naslov pesme i birajte kakav kraj želite i šta god da izaberete ne dozvolite da iko ikad, utiša ili ugasi vašu pesmu, onu koju nosite u duši i onu po kojoj će vas prepoznati onaj koji želi da čuje i ume uz nju da pleše. 


Objavljeno u Lola Magazinu: https://lolamagazin.com/

Spread the love